Сушена Био-Арония
Organic aronia BG | Сушена Био-Арония
  1. Без консерванти
  2. Без оцветители
  3. Биологично чист продукт

Organic aronia BG | Сушена Био-АронияOrganic aronia BG | Сушена Био-Арония

Цена: 9000.00 лв. за 1 тон

Сушените плодове от био-арония са удобни за съхранение и консумация. Вкусът им е стипчив и сладък, и са чудесна добавка към ежедневното меню заради богатството си на антиоксиданти.
Приложение
Пресните плодове на добре узрялата арония се почистват от дръжките и се съхраняват при подходяща температура, за да се изсушат. Малките вкусни ядки на аронията са готови за директна консумация. Те се използват и при направата на различни ястия, плодови салати и конфитюри. В гастономията намират широко приложение като естествен източник на цветни пигменти. Повечето полезни съставки на плода се запазват при процеса на изсушаване. Затова се смята, че здравословното им действие се припокрива с това на други продукти от арония (сок, пресен плод, и др.). Консумацията им се препоръчва предимно при диабет, сърдечно-съдови заболявания и метаболитен синдром. Повече за полезните свойства на аронията ще научите --ТУК--.
Съхранение
Сухата арония се съхранява в сухи и проветриви помещения.
Рецепти
Чай от арония (без захар) за диабетици:
1 супена лъжица натрошени сушени плодове се заливат с 1 чаша вряла вода, престояват 30 минути и се филтрират. Приемат се 2-3 с.л. 3 пъти на ден. Съхранява се на хладно място.
Забележка
Няма доказателство, че приема на арония повлиява здравето на човека негативно. Популярната препоръка за ограничаване на приема на тази билка при гастрит е необоснована. Учени са наблюдавали дори защитен ефект на приема на арония върху стомашната тъкан при гастрит, индуциран от приема на алкохол (етанол). Научи повече --ТУК--.*This website is using cookies!