Сок от Био-Арония
Organic aronia BG | Сок от Био-Арония
  1. Без консерванти
  2. Без оцветители
  3. Без добавена захар
  4. Без добавена вода
  5. Биологично чист продукт

Organic aronia BG | Сок от Био-АронияOrganic aronia BG | Сок от Био-Арония

Цена: 23.00 лв. за 3л

Сокът от арония, който ние Ви предлагаме, е 100% студено пресован сок от биологично отглеждана българска арония.
Приложение
Сокът от арония въздейства благоприятно върху обмяната на веществата, кръвообразуването и повишава жизнения тонус. Продължителната му консумация води до намаляване на кръвното налягане и кръвната захар. Сокът е подходящ за диабетици поради липсата на захароза и високото съдържание на сорбитол в аронията. Антиоксидантите в него (витамини, полифеноли) допринасят за по-бързото преборване на вредния оксидативен стрес в организма, причинени напр. от неправилно хранене, прекомерно физическо или психическо натоварване или агресивни лъче- и химиотерапии. Аронията е от полза и за тези, които са натрупали LDL-холестерол (лош холестерол) в кръвта си. Консумацията на арония забавя образуването на атерогенни плаки и допринася към превенцията на сърдечно-съдови заболявания. Научете повече за здравословното действие на аронията --ТУК--.
Съхранение
Сокът от арония се съхранява в хладилника или в сухи и проветриви помещения при температури от 4°C до 20°C. Той може да се консумира в продължение на месеци. Кутията е back-in-box и не позволява обратното всмукване на въздух при сипване. Така в сока не могат да навлязат микроби от въздуха, и доброто качество на сока се запазва за по-дълго време.
Забележка
Няма доказателство, че приема на арония повлиява здравето на човека негативно. Популярната препоръка за ограничаване на приема на тази билка при гастрит е необоснована. Учени са наблюдавали дори защитен ефект на приема на арония върху стомашната тъкан при гастрит, индуциран от приема на алкохол (етанол). Научи повече --ТУК--.
При прекомерна консумация на сока (напр. >250 мл наведнъж) е възможно да Ви прилошее поради резкия спад на кръвното налягане. Препоръчителните терапевтични дози (при терапия на високо кръвно налягане) са по 50 мл три пъти на ден.*This website is using cookies!